Archief seizoen 2018

Klik HIER voor de Uitslagen van 2018.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2018.

Archief seizoen 2017

Klik HIER voor de Uitslagen van 2017.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2017.

Archief seizoen 2016

Klik HIER voor de Uitslagen van 2016.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2016.

Archief seizoen 2015

Klik HIER voor de Uitslagen van 2015.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2015.

Archief seizoen 2014

Klik HIER voor de Uitslagen van 2014.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2014.

Archief seizoen 2013

Klik HIER voor de Uitslagen van 2013.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2013.

Archief seizoen 2012

Klik HIER voor de Uitslagen van 2012.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2012.

archief seizoen 2011.

Klik HIER voor de Uitslagen van 2011.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2011.

archief seizoen 2010.

Klik HIER voor de Uitslagen van 2010.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2010.

archief seizoen 2009.

Klik HIER voor de Uitslagen van 2009.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2009.

archief seizoen 2008.

Klik HIER voor de Uitslagen van 2008.

Klik HIER voor de Kampioenschappen van 2008.

Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen uit 2018

teletekst voor Henk Visser en Comb Elkhuizen .

Op de laatste jongen duiven vlucht van dit jaar is het twee leden gelukt om op teletekst te komen Henk Visser speelt de 4e prijs en Comb Elkhuizen legde beslag op plaats 10 van Melun.

Het bestuur en leden feliciteren Henk , Wim en Esmeralda met deze mooie prestatie.

teletekst voor Saki Minovgioudis .

Ook in 2018 staat Saki weer op teletekst dit maal van de dagfond vlucht uit Argenton. Saki wist beslag te leggen op plaats 10 in Zuid-Holland.

Het bestuur en leden feliciteren Saki met deze mooie prestatie.

teletekst voor Fam Toom.

Ook dit seizoen laat de Fam Toom weer van zich horen op de overnachtfond. Zij behaalden de 8e plaats op Bergerac. Een fantastiche prestatie met een hele knappe jaarling.

Het bestuur en leden feliciteren Fam Toom met deze mooie prestatie.

teletekst voor Combinatie de Jong.

Ook op de overnachtfond laat onze vereniging van zich horen, deze keer door Leon en Danielle. Zij behaalden de 6e plaats op een loodzwaar Bordeaux. Een fantastiche opsteker voor deze combinatie met deze mooie prestatie.

Het bestuur en leden feliciteren Leon en Danielle met deze mooie prestatie.

teletekst voor Combinatie Elkhuizen.

Gelukkig voor duivenminnend Zuid Holland, is de teletekst notering in afdeling 5 niet verdwenen. Door het stoppen met teletekst van SBS6 dreigde de term teletekstduif te verdwijnen. Gelukkig heeft het bestuur van afdeling 5 besloten de teletekst foto na te bootsen en op de site te plaatsen. En op de tweede "teletekst"vlucht was het al weer raak. Wim Elkhuizen pakte de 6e vanuit Pontoise.

Het bestuur en leden feliciteren Wim met deze mooie prestatie.

Lintje voor bestuurslid Bertus Kraan.

Koningsdag 2018 zal Bertus niet snel vergeten. Hij werd op die dag verrast met een lintje. We weten allemaal dat Bertus in de vereniging heel wat werk verzet. Maar ook buiten de vereniging is Bertus erg actief. Daarom is het niet meer dan logisch dat hij gehuldigd is en een lintje heeft mogen ontvangen.

Hieronder de tekst zoals hij op de website Alblasserdamnieuws.nl geschreven staat:

H.T. Kraan (75) werkte tot zijn pensionering in 2007 als groepsleider bij PostNL. Sinds 1968 tot heden is hij secretaris van en vrijwilliger bij de postduivenvereniging De Doorzetters in Alblasserdam die 50 leden telt. De heer Kraan organiseert activiteiten, zoals het klaverjassen tijdens de wintermaanden en doet allerlei werkzaamheden, variërend van het schoonhouden van het verenigingsgebouw tot het mede organiseren van de duivententoonstellingen. Sinds 1999 is de heer Kraan bestuurslid van de Drentse Buurt, voorheen de Buurtbelangengroep geheten. Ook bij deze 200 leden tellende groep, organiseert hij uiteenlopende activiteiten.

Het bestuur en leden feliciteren Bertus met het ontvangen van het lintje.

Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen uit 2017

teletekst voor Henk Visser

En weer is het raak dit seizoen. Nu bij de jonge duiven. Onze voorzitter Henk Visser wist een teletekst notering te bemachtigen op Pont Saint Maxence.

Het bestuur en leden feliciteren Henk met deze fantastische prestatie.

teletekst voor Fam.Toom

En weer een teletekst notering in 2017. Nu op Bergerac. Bart en Sebastiaan pakten een mooie notering, met de 6e plaats

Het bestuur en leden feliciteren Bart en Sebastiaan met deze fantastische prestatie.

teletekst voor Comb.Elkhuizen

Ook combinatie Elkhuizen weet een teletekst notering neer te zetten, met de 7e prijs op Argenton

Het bestuur en leden feliciteren Wim met deze fantastische prestatie.

Eerste internationale overwinning Gero Dijk!!

Agen is een losplaats voor de familie Dijk! Had vorige keer Michael nog een teletekstnotering, deze week deed Gero dit nog even dunnetjes over! En hoe! Voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging, heeft een lid van onze vereniging de snelste duif van het gehele concours, zowel nationaal als internationaal! Wat een superprestatie! Het bestuur wil dan ook Gero en Evelien van harte feliciteren met dit hoogtepunt van het seizoen.

Het bestuur en leden feliciteren Gero en Evelien met deze fantastische prestatie.

teletekst voor C. vd Dungen

Op de Overnachtfond vlucht uit Agen is het Michael Dijk gelukt om op teletekst te vliegen. Wat een ongelofelijke prestatie: op je overnachtfond-debuut meteen teletekst scoren!! Andere liefhebbers dromen hier al jaren van! De 6e van 2181 duiven.... Super gedaan.

Het bestuur en leden feliciteren Michael met deze fantastische prestatie.

teletekst voor Gerrit Dwarswaard

Op de Overnachtfond vlucht uit St. Vincent is het Gerrit gelukt om op teletekst te vliegen. St. Vincent was dit jaar de eerste overnachtvlucht en gelijk een pittige vlucht. In Zuid Holland waren bijna 3000 duiven mee en om dan te starten met de 3e prijs is een prachtige prestatie.

Het bestuur en leden feliciteren Gerrit met deze fantastische prestatie.

Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen uit 2016

Sakis Minovgioudis op teletekst!!

Op de dagfondvlucht vanuit ARGENTON sur CREUSE speelt onze Griekse vriend zich weer in de kijker met een prachtige 9e plaats op teletekst! In Zuid Holland waren 7.374 duiven in concours dus zet Sakis Minovgioudis een schitterende prestatie neer.

Het bestuur en leden feliciteren Sakis met deze fantastische prestatie.


Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen uit 2015

Henk Visser op teletekst!!!

Onze voorzitter die alleen met jonge duiven vliegt, weet het weer voor elkaar te krijgen. Hij bereikt het hoogste podium voor duivenmelkers: een plaatsje op teletekst veroveren, ook hij met de hulp van Bertus. Op Troyes bereikte hij de 9e plaats. Wat een mooie prestatie!

Het bestuur en leden feliciteren Henk Visser met deze fantastische prestatie.

Comb. Elkhuizen op teletekst!!!

Ook in 2015 staan Wim en Esmeralda weer op teletekst, natuurlijk met de hulp van Bertus en Jaap. Zij behaalden de 5e in Zuid Holland. Ruffec was dit jaar niet alleen de langste dagfondvlucht, maar ook een hele zware, met pittige tegenwind. Een mooie prestatie was het dus zeker, van de jaarling duivin 1051207!!

Het bestuur en leden feliciteren Combinatie Elkhuizen met deze fantastische prestatie.

Fam. Toom op teletekst!!!

Ook in 2015 staan Bart, Sebastiaan en Ko weer op teletekst, nu op de overnachtvlucht uit Bergerac, onder tropische omstandigheden is het hun super doffer de 930 die de 8e plaats pakt in sector 2. Wat een geweldige prestatie van deze doffer en zijn bazen.

Het bestuur en leden feliciteren Bart, Sebastiaan en Ko met deze fantastische prestatie.

De club in de krant

9 dec 2014

Marathondag P.V. De Doorzetters ALBLASSERDAM - Bar en boos waren de weersomstandigheden afgelopen zaterdagmiddag. Dit weerhield de leden, maar ook niet-leden niet van een bezoekje aan de jaarlijkse Marathondag van P.V. De Doorzetters in haar clubhuis aan de Randweg. Verschillende duivenbezitters hadden een viertal vogels ter keuring ingezonden. Van de mogelijkheid om te bieden op bonnen, die recht gaven op jonge duiven of duiveneieren, werd enthousiast gebruik gemaakt.

P.V.De Doorzetters Foto Ria Scholten.

Door het gratis ter beschikking stellen van tegoedbonnen voor jonge duiven of duiveneieren sponsoren de prominenten onze vereniging. Vandaag vindt ook de trekking van de verloting plaats en draait het rad van avontuur op volle toeren, vertelde voorzitter Henk Visser.Op deze manier genereren wij de extra financieen die nodig zijn om onze vereniging draaiend te houden. De meeste duivenliefhebbers houden zich al vanaf jonge leeftijd met hun hobbysport bezig. Het is mooi om duifjes te zien opgroeien en er mee te spelen, aldus tweede voorzitter Jaap van Vlijmen. Het blijft bijzonder dat een duif na de vlucht letterlijk uit de lucht komt vallen. Op de vraag hoe zij de weg naar hun hok terug kunnen vinden kan niemand met zekerheid antwoord geven. De clubgenoten realiseren zich dat de beeldvorming rond de duivensport niet altijd positief is.We willen graag vertellen over de manier waarop wij met onze dieren omgaan. Het vervoer is aan strenge regels gebonden. Hierbij kun je denken aan verplichte drinkpauzes, een maximaal aantal duiven per box en een optimale klimaatbeheersing. Veel maatregelen zijn op aangeven van duiveneigenaren ingevoerd. Je zorgt niet dagelijks voor een dier om het vervolgens in een boerenkar naar Frankrijk te vervoeren. Postduiven houden van vliegen. Als je hen 's morgens vroeg loslaat kunnen ze zomaar twee uur wegblijven. Veel mensen realiseren zich bovendien niet dat een duif, afhankelijk van de weersomstandigheden, een snelheid van meer dan honderd kilometer per uur kan halen. Het bekende 'klokken' is achterhaald door nieuwe technieken, vertelt penningmeester Hans de Bruin.De duif heeft een chip in zijn voetring. Op de klep van het duivenhok is een magnetisch veld aangebracht. Zodra het dier landt wordt hij of zij 'geconstateerd'. De duiven vliegen van april tot half september. Kwalitatief goede hokken, kwaliteitsvoer, medische kosten, transportkosten en de eerder genoemde elektronica maken de duivensport niet goedkoop. Om die reden kiezen liefhebbers er nogal eens voor om met meerdere personen op eenzelfde locatie duiven te houden. Voor belangstellenden is het mogelijk om vrijblijvend een kijkje te nemen bij een van de leden te nemen.We komen regelmatig bij elkaar, vertellen de mannen.In het vliegseizoen om na te praten over de vlucht, maar ook om van gedachte te wisselen over onze hobby. In het winterseizoen houden we een klaverjastoernooi en een feestavond voor de leden.

Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen uit 2014

Ook in 2014 is onze club regelmatig succesvol in groot verband. Hieronder de teletekstvermeldingen van 2014.

teletekst voor Elkhuizen & co en Saki Minovgioudis

Weer is het twee leden van PV de Doorzetters gelukt om op teletekst te vliegen.Dit keer was het de Comb. Elkhuizen & Co die op de laatste jongenduiven vlucht uit Sens de 10e prijs winnen in sector 2 daar naar is het Saki Minovgioudis die de 11e prijs pakt.

Het bestuur en leden feliciteren Comb.Elkhuizen & Co en Saki Minovgioudis met deze fantastische prestatie.

teletekst voor Saki Minovgioudis

Op de midfond vlucht Mantes la Jolie is het Saki gelukt om op teletekst te vliegen. Met zijn duivin NL12-1609176 geklokt om 15.19.33 uur was dit goed voor een 6e plaats in Zuid Holland tegen bijna 6000 duiven!

Het bestuur en leden feliciteren Saki met deze fantastische prestatie.

Weer een superprestaties: dubbel teletekst op Cahors

Dit weekend waren er twee overnachtvluchten. En onze vereniging liet zich weer zien op Cahors! Om 21.15 op vrijdagavond viel bij familie Toom de eerste duif. Een vroege, dat bleek al snel. De eerste op teletekst! Super! Maar het was nog niet op voor onze vereniging, want net iets meer dan een uur later viel er weer een duif, nu bij Gerrit Dwarswaard. Dit goed voor een 9e op teletekst! Allen gefeliciteerd!

Het bestuur en leden feliciteren Ko, Bart en Sebastiaan Toom, en natuurlijk Gerrit Dwarswaard met deze fantastische prestatie.


Teletekst voor "de Dijken"

Het is de eerste dagfondvlucht van 2014, en meteen presteert onze club super! Een nog nooit eerder vertoonde prestatie in onze club. En dat door de familie Dijk. Maar niet op 1 hok. De vroegste duif viel bij Theo en Michael Dijk om 11.54, met hun tweede er vlak achteraan. Maar het is niet 1 en twee, omdat zoon/broer Gero er nog net eentje tussendoor pakt. Om 11.55, net als de tweede van Theo en Michael. En dat blijkt voor Gero en Evelien ook een supervroege te zijn. De tweede op teletekst! De familie pakt dus samen 1,2 en 3 op teletekst. Maar dat is niet het enige, Theo en Michael pakken ook nog de 7e. Met recht een superprestatie!

Het bestuur en leden feliciteren Theo en Michael, en natuurlijk Gero en Evelien met deze fantastische prestatie.


Klik HIER voor de reportage van IPA (NL)

Klik HIER voor de reportage van PIPA (B)

Klik HIER voor 'Spoor der Kampioenen'

Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen uit 2013

Onze club is regelmatig succesvol in groot verband. De wand met teletekstfoto's in de club begint al aardig vol te raken. Bekijk hiervan een aantal hieronder...

Comb. Elkhuizen & Co op teletekst

Op de laatste jongen duiven vlucht uit Troyes is het de Comb. Elkhuizen & Co gelukt om op teletekst te komen.

Het bestuur en leden feliciteren Wim, Gerard en Esmeralda met deze prestatie.

Mulder & Vos weer op teletekst

En weer een teletekstnotering,voor Wim en Hero nu met de jongenduiven En goed voor een 2e plaats op teletekst. Wat een superprestatie!

Het bestuur en leden feliciteren Wim en Hero met deze fantastische prestatie.

Voor de tweede keer een fantastische prestatie van de Fam Toom

Bart, Sebastiaan en Ko pakte weer een hele vroege en nu van Cahors ditmaal de 8e op teletekst. Na al de eerste prijs van Agen nu dus de 8e prijs op Cahors echt een super seizoen voor de Fam Toom.

Het bestuur en leden feliciteren Bart, Sebastiaan en Ko met deze fantastische prestatie.

Weer een fantastische prestatie in onze vereniging: nu Gero Dijk op teletekst

De club presteert dit jaar echt fantastisch. En het is niet 1 liefhebber die goed presteert, nee, het is over de gehele linie. Dit jaar hebben we al meerdere teletekstnoteringen binnen de club gehad. Dat wordt deze week aangevuld met een teletekstnotering van Gero Dijk. Hij pakt een mooie 3e plaats op de eendaagse fondvlucht Argenton. Een fantastische prestatie!

Het bestuur en leden feliciteren Gero en natuurlijk ook Evelien met deze fantastische prestatie.

Weer raak!!! Familie Toom 1e op teletekst!!!

Bij de eerste overnachtfondvlucht van Agen pakten Bart, Sebastiaan en Ko een hele vroege. En dat bleek de snelste te zijn van het hele concours. De eerste op teletekst!!! Echt een reden voor een feestje dus!

Het bestuur en leden feliciteren Bart, Sebastiaan en Ko met deze fantastische prestatie.

Mulder & Vos weer op teletekst

Een paar weken geleden behaalden Wim en Hero al een teletekstnotering, maar deze week, bij Sens, doen de heren het nog eens dunnetjes over. Twee duiven, vlak achter elkaar... En goed voor een 4e en 5e plaats op teletekst. Wat een superprestatie!

Het bestuur en leden feliciteren Wim en Hero met deze fantastische prestatie.

Mulder & Vos op teletekst

Het is het tweede weekend met de mogelijkheid om op teletekst te komen, en het is al weer raak in onze vereniging. Op de allereerste midfondvlucht van dit seizoen pakken Wim en Hero een mooie vroege duif. Om 14.51 viel hun duif als een steen op het hok. Zo snel dat ze hem nauwelijks zagen vallen. Het was goed voor de 8e prijs in Zuid Holland, dus teletekst!!!

Het bestuur en leden feliciteren Wim en Hero met deze fantastische prestatie.

Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen uit 20122012 Theo en Michael Dijk op teletekst

En weer is het een liefhebber van onze vereniging gelukt om een teletekstnotering te verwerven!!!
Deze keer zijn het Theo en Michael Dijk die met de eer gaan strijken!!

Op de dagfondvlucht Vierzon 2012 landde bij vader en zoon Dijk om 13.08 uur een duif op de klep, goed voor een 8e plaats op teletekst. Wat een mooie prestatie!

Het bestuur en leden feliciteren Theo en Michael met deze fantastische prestatie.

2012 Comb. Groenendijk & dr, Comb. Mulder & co. en Seiki Minvgioudis op teletekst

We hebben dit jaar een fantastische start van het seizoen. Bij de eerste teletekstvlucht staan wel 3 liefhebbers uit onze vereniging op teletekst!! Met als koploper Aart, Sebastian en Ester Groenendijk, die de eerste plaats op teletekst bekleden! een superprestatie natuurlijk.
Maar zij waren niet de enige: ook Saki Minovgioudis wist een plaatsje op teletekst te bemachtigen en eindigde als 5e.
En last but not least, staan Hero Mulder en Wim Vos op teletekst! Met de 8e prijs!!
Wat een superweekend is dit voor de liefhebbers, maar zeker ook voor onze club.

teletekst

Het bestuur en leden feliciteren hierbij genoemde teletekstwinnaars

Feestavond 2011

Vrijdagavond 9 december vierden we onze feestavond. Geen gewone feestavond, want we reisden met bijna 75 man af naar Schijndel, naar 't Tunneke, om daar te gaan feesten. En feesten werd het...

feestvieren in Schijndelfeestvieren in Schijndel

Het was een top avond met entertainment, niet alleen van de aanwezige acteurs maar ook van onze clubgenoten. Iedereen speelde het spel mee en zo ontstonden er hilarische taferelen.

Het eten was goed en er was ruim voldoende, de acteurs deden het fantastisch en waren soms gewoon eng zoals de heks. Anderen waren alleen maar leuk zoals Hannes. De muziek was niet alleen goed, maar ook erg grappig. Kortom, een dag die voor herhaling vatbaar is!!
Een greep uit de foto's staat in de fotomap, onder feestavond 2011. Dit zijn niet alle foto's! Wil je alle foto's hebben, stuur een mailtje naar Esmeralda, dan stuurt zij ze naar je toe. Heb je zelf foto's gemaakt? Zou je die naar Esmeralda kunnen mailen? Dan kan zij er nog extra op de site zetten, of gebruiken voor de poster!


2010 Combinatie Elkhuizen & Co. weer 1 op teletekst

Hoe raar kan het lopen: het ene moment stop je met de actieve duivensport, het andere sta je voor de tweede keer in 1 jaar tijd op de 1e plaats op teletekst, met weer de snelste van het hele concours. Dat is combinatie Elkhuizen & co. dit jaar overkomen.
Was het de eerste keer raak vanuit Creil (een midfond vlucht), nu was het bij een jonge duiven vlucht: Morlincourt. En om alles nog bijzonderder te maken: de jonge doffer die nu de 1e behaalt is een zoon van de doffer die vanuit Creil de 1e prijs behaalde!
weer de 1e plaats voor combinatie Elkhuizen & co.


2010 Seiki Minovgioudis op teletekst.

En weer bereikt een van de liefhebbers uit onze vereniging het hoogst haalbare in de duivensport: een vermelding op teletekst!
Seiki haalt met een 3e plaats op Creil met de jonge duiven deze teletekst vermelding! Een prachtige prestatie! Het is nu al de vierde keer dit jaar, dat één van onze liefhebbers dit weet te presteren, en steeds is het een andere liefhebber! Dat zegt al genoeg over het niveau binnen onze vereniging!
Deze derde plaats voor Seiki is voor hem zeker een beloning voor hard werken....
Het bestuur feliciteert hem dan ook met dit mooie resultaat.
3e plaats voor Seiki Mingioudis, Creil


2010 Johan Roggeband op teletekst, Grand Prix van de duiven, Blois

Voor veel duivenliefhebbers een van de belangrijkste vluchten van het jaar, namelijk de grand-prix uit Blois, pakt Johan een hele vroege duif. Met een 6e plaats op teletekst: echt een fantastische prestatie.
Toen Johan hoorde dat hij waarschijnlijk de eerste in de vereniging had moest hij even gaan zitten... We kunnen enkel raden naar zijn blijdschap nu hij zelfs op teletekst staat!
Het bestuur feliciteert hem dan ook met dit mooie resultaat.
6e plaats voor Johan Roggeband, Blois


2010 Reportages Combinatie Elkhuizen & Co.

Na de overwinning op Creil kwamen er 2 reportages in de duivenkranten. Eén in het 'Spoor der Kampioenen' en één in het 'NPOrgaan'.
Hieronder ingescande pagina's. Links staat het NPOrgaan en rechts het Spoor der Kampioenen. Als u ze aanklikt, dan worden ze vergroot weergegeven.
  


2010 Teletekst Gebr. Middelkoop, St. Quentin

Dit weekend waren er twee teletekstmogelijkheden: ten eerste een Vitesse vlucht St Quentin, en ten tweede een dagfondvlucht Orleans.
En weer lukt het een van onze leden om op teletekst te komen.
Dit weekend is het Gebroeders Middelkoop. Zij presteren het om op St. Quentin een 2e plaats op teletekst te veroveren, met maar een paar seconden achterstand op nummer 1.
Het bestuur feliciteerd hierbij Ad en Leo Middelkoop van harte met het behaalde resultaat.
2e plaats voor Gebroeders Middelkoop, St. Quentin


2010 Teletekst Combinatie Elkhuizen & Co., Creil

Dit weekend was de eerste keer, dat het mogelijk was om met een midfond vlucht op teletekst te komen.
De kersverse combinatie Elkhuizen & co grijpen de kans met beide handen aan. Nog wel met een schitterende 1e plaats!
Dit was voor hen een emotionele dag en wordt de overwinning dan ook opgedragen aan Piet Elkhuizen.
Natuurlijk werden Gerard, Wim en Bas nog gehuldigd met een bloemetje en ter herinnering een fraaie foto van teletekst.
1e plaats voor Combinatie Elkhuizen & co. Creil.


Belangrijkste gebeurtenissen uit 2009

Dit jaar is de club zeer succesvol op de grote fond. Een aantal liefhebbers bereikt daarop een teletekstnotering.

WEER TELETEKST NOTERING MAARTEN DE JONG & ZN.

In hetlaatste weekend voor de grote fondliefhebbers is het weer raak bij Maarten en zoon Leon. De duiven waren om 7 uur in Perpignan gelost en om 19.50 uur viel bij Maarten en Leon een duif. Deze vroege aankomst was goed voor de 7e duif op teletekst met een snelheid van 1320 m/min.
Dat dit de 7e duif in heel Nederland was maakt de prestatie nog meer speciaal. Echt fantastisch...
7e plaats voor M. de Jong & Zn.


5e plaats voor H. Alting
En weer is het raak in onze vereniging op de overnachtfond. Dit keer op de Montauban.
De duiven werden al vroeg verwacht. En dat klopte, want om 7.45 uur viel bij H. Alting een duif. Zijn duif bleek de 1e gemelde duif in Ambacht te zijn en uiteindelijk de 5e duif in heel Zuid Holland!! Herbert had ze zo sowieso goed en had 6 van de 8 ingekorfde duiven in de prijzen!
De avond er voor belde hij nog in paniek op omdat zijn klok het niet deed. In eerste instantie werd geprobeerd het probleem telefonisch op te lossen. Zitten de stekkers goed vast. Doet het stopcontact het wel, staat daar wel stroom op??? Nadat er heen gereden werd bleek dat zijn verlengsnoer het opgegeven had....
Gelukkig had hij alles die vrijdagavond reeds aangesloten. Je ziet maar weer hoe belangrijk het vooraf testen van het elektronisch materiaal is!
5e plaats voor H. Alting


Teletekst notering Maarten de Jong & Zn.

Met de 2e overnachtfondvlucht is het weer raak in onze vereniging. Op de bekendste overnachtfondvlucht van het jaar St.Vincent, pakken Maarten en zoon Leon een teletekstnotering.
Hoewel de duiven wel wat vroeger die ochtend werden verwacht duurde het tot 10.39 uur voor de eerste duif bij Maarten en Leon op de klep viel. Het was tevens de eerst gemelde in H.I. Ambacht en bleek al snel dat het een hele vroege constatering was. Slechts 1 duif in heel Zuid Holland was sneller!
Hieronder de teletekstnotering van Maarten de Jong & Zn., de tweede teletekstnotering voor onze vereniging dit jaar.

2e plaats voor M. de Jong & Zn.


Teletekst notering Gebroeders Veth
Dit weekend, op 30 mei, vond de eerste overnachtfondvlucht van dit jaar plaats: Bordeaux.
En het was direct raak: onze leden Cees en Gerrit Veth hadden - vroeger dan verwacht - een duif geklokt. Hun eerste duif viel al om 9.45 uur.
En het was een vroege: het bleek de 4e gemelde duif in Zuid Holland te zijn. Hier kwam later niemand meer tussen, dus kwamen de broers op teletekst.
Hieronder de teletekstnotering van Gebroeders Veth, de eerste teletekstnotering voor onze vereniging dit jaar via het kanaal SBS6.

4e plaats voor Gebr. Veth.


Gebeurtenissen 2008

In 2008 is deze website van start gegaan en zijn er dus nog niet zo veel nieuwtjes te melden die de moeite waard zijn om te bewaren. Alleen onderstaand berichtje willen we u niet onthouden

Onze penningmeester Hans de Bruin heeft vrijdag 25 april een lintje gekregen.
Hij is daarmee tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd. De Bruin is al jaren actief als bestuurslid en tevens penningmeester van onze duivenvereniging. Sinds dit jaar is hij ook actief in het Drechtstedenbestuur en daarnaast tevens penningmeester van een volleybalclub, bij de wielerronde en tal van andere bezigheden. Als er dus iemand een lintje verdient is het Hans de Bruin wel.

Namens Bestuur en Leden: "Hans, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!!"


Klik op een van de afbeeldingen om deze in een groter scherm weer te geven.